İncirli Tatlı (Şerbetli Tatlı)
Malzemeler ;
Hamur Malzemeleri;
- 6 - 7 adet kuru incir
- 2 avuç kuru üzüm (tarifin aslında kayısı konuluyor olmadığı için ben kuru üzüm kullandım)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Arzu ederseniz biraz tarçın
- 3 çay b. su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 yemek k. tozşeker
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
- 1 yemek k. tepeleme un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
- İncir ve kayısı yumuşaması için suya konulur küp küp doğranır
- Yumurta ve şekerler köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Vanilya ve yoğurt eklenir çırpılır, irmik , un, kabartma tozu, eklenir.
- ardından incir ve kayısıda eklenip kaşıkla karıştırılır.
- yumuşak olmayan bir hamur elde edilir , margarin ile yağlanan dikdörtgen bir borcama kaşık ile yayılır
- 160 C° pembeleşinceye kadar pişirilir, hamur kolay piştiğinden sık sık kontrol edilmeli içinin piştiğini anlamak için kürdanla konrol edilir.
- başka bir kaseye soğuk su nescafe ve şeker karıştırılarak eritilip soğuk şerbeti hazırlanır
- Sıcak kek gelişi güzel kürdan batırılarak delinir ve sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülür.Eğer şerbetin yeterli gelirse hepsini kullanmayın. kullanacağınız kabın genişliğine gore miktar değişebilir
- keki soğumaya bırakın,
- diğer yandan süt un nişasta süte iyice yedirilir şekerde eklenerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır kaynayınca tereyağ eklenir ılınması beklenir, kremşanti eklenerek çırpılır soğuyan kekin üzerine sürülür, 2-3 saat buzdolabında dinlendirilir
- dinlendirilen kek dilim dilim kesilerek üzerine hindistan cevizi veya tarçın serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder